Je selecteerde

Selecteer onderwerp

Apple iPhone SE met iOS 11 (Model A1723) Beveiliging en ouderlijk toezicht WiFi hotspot veiligheid

Apple iPhone SE met iOS 11 (Model A1723) - Beveiliging en ouderlijk toezicht - WiFi hotspot veiligheid - Stap 1
* Verbinden met onbeveiligde openbare Wi-Fi netwerken is erg gemakkelijk en kan schelen in het verbruik van je mobiele data. * Het brengt echter ook risico's met zich mee. Hackers kunnen misbruik maken van onbeveiligde openbare netwerken om zo je persoonlijke gegevens te bemachtigen. * Kies *Volgende* voor tips over veilig gebruik maken van Wi-Fi netwerken.
Apple iPhone SE met iOS 11 (Model A1723) - Beveiliging en ouderlijk toezicht - WiFi hotspot veiligheid - Stap 2
* Verbind altijd met een beveiligd netwerk of hotspots die gebruik maken van een login, zoals die van KPN. Als een openbaar netwerk niet beveiligd is zullen je gegevens niet versleuteld worden, en is het makkelijker voor vreemden om je gegevens te zien.
Apple iPhone SE met iOS 11 (Model A1723) - Beveiliging en ouderlijk toezicht - WiFi hotspot veiligheid - Stap 3
* Bij het verbinden met een openbaar netwerk is het verstandig om het delen van informatie uit te zetten.
Apple iPhone SE met iOS 11 (Model A1723) - Beveiliging en ouderlijk toezicht - WiFi hotspot veiligheid - Stap 4
* Zorg dat je, waar mogelijk, gebruik maakt van twee staps verificatie om in te loggen bij je verschillende accounts.
Apple iPhone SE met iOS 11 (Model A1723) - Beveiliging en ouderlijk toezicht - WiFi hotspot veiligheid - Stap 5
* Gebruik verschillende wachtwoorden voor verschillende accounts. Als er bij één account ingebroken wordt, dan zijn je andere accounts nog goed beveiligd. * Om het gebruik van meerdere, sterke wachtwoorden gemakkelijker te maken kun je gebruik maken van een wachtwoordmanager.
Apple iPhone SE met iOS 11 (Model A1723) - Beveiliging en ouderlijk toezicht - WiFi hotspot veiligheid - Stap 6
* Controleer of de naam van het netwerk klopt. Hackers kunnen een eigen netwerk opzetten. Als je daar verbinding mee maakt krijgen ze gemakkelijk toegang tot je gegevens.
Apple iPhone SE met iOS 11 (Model A1723) - Beveiliging en ouderlijk toezicht - WiFi hotspot veiligheid - Stap 7
* Maak via USB tethering of een mobiele hotspot verbinding met het netwerk van je eigen Apple iPhone SE. * Zo kun je veilig gebruik maken van je internet. Zorg er wel voor dat je dit netwerk beveiligt met een sterk wachtwoord.
Apple iPhone SE met iOS 11 (Model A1723) - Beveiliging en ouderlijk toezicht - WiFi hotspot veiligheid - Stap 8
* Door SSL in te schakelen kun je voorkomen dat hackers je emails of je wachtwoord kunnen lezen. Zorg er dus voor dat je, indien mogelijk, bij je email accounts SSL hebt ingeschakeld. Je kunt SSL inschakelen voor zowel inkomende als uitgaande berichten. Je doet dit in het instellingen menu van je email account. * *Let op*: als je SSL inschakelt kunnen je poort-instellingen van je email account veranderen. Controleer deze dus altijd nadat je SSL ingeschakeld hebt. * Let bij het bezoeken van websites ook op of deze SSL beveiligd zijn. Je kunt dit zien aan *https* in plaats van *http* en aan het slotje in de adresbalk. Vooral voordat je persoonlijke gegevens invoert is het belangrijk om te controleren of de website SSL gebruikt.
Apple iPhone SE met iOS 11 (Model A1723) - Beveiliging en ouderlijk toezicht - WiFi hotspot veiligheid - Stap 9
* Geef geen privé informatie door bij het verbinden met openbare netwerken. * Door deze maatregelen in acht te nemen kun je de risico's op misbruik van je gegevens aanzienlijk verkleinen.
Vorige Stap 1 van 9 Volgende